* Bir tatlı kaşığı toz karabiber, Bir tatlı kaşığı zencefil 4 tane yumurta akı ile iyice karıştınldıktan sonra bir sargı bezi bu karışımı tamamen emebilecek kadar içine batırılır. sonra söz konusu ağrılı bölge sarılır.
* Bir miktar taze baldıran yaprağı yıkanarak temizlendikten sonra nemli iken mikserden geçirilir ve bir tülbent ile sıkılarak elde edilen özsuyu merhem haline getirecek kadar eritilmiş kuyrukyağı ile karıştırılır. Daha sonra söz konusu ağrılı bölgenin üstüne sürülerek kullanılır.
Uyarı: Baldıran çok zehirli olduğu için doktor kontrolünde kullanılması gerekmektedir.
* Bir litre suya iki avuç ince kıyılmış şalgam ilave edilerek iyice kaynatılır. Şalgam yumuşatıldıktan sonra süzülür kalan posası lapa haline gelecek şekilde ezilerek söz konusu ağrılı bölgenin üzerine sürülür. Günde iki kez altı saat ara ile tekrarlanır.
* Bir litre suya bir yemek kaşığı dövülerek iyice ezilmiş olan karanfil kökü katıldıktan sonra kaynatılır. ardından süzülerek günde üç öğün birer yemek kaşığı içilir.
* Bir miktar taze okaliptüs yaprağı bir şişenin ağzına kadar doldurulur ve üstüne ağzına kadar saf alkol eklenip ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca güneş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir.bir tülbent yardımıyla posası da sıkılarak suyu temiz bir şişeye aktarılır. Gerektiği zaman ağrılı yere firiksiyon yapılarak sürülür.
0 yorum:
Yorum Gönder