Kuru üzümün faydaları

Kuru üzümün faydaları

Kuru üzüm Protein ve karbonhidrat kaynağıdır. İçeriğinde A, B1, B2, B6 , C vitaminleri ile fosfat, kalsiyum, demir, fosforik asit, organik asitler, formik asit mineralleri bulunur.

Kuru üzüm karaciğer dostudur. Kan yapar. Kekik ile yenirse kilo almaya yardımcı olur.


Günlük ile yenirse unutkanlığın giderilmesinde faydalıdır, dimağı kuvvetlendirir.

Böbrek kumlarını döker, idrarın damla damla gelmesinin tedavisi için yararlıdır. Çekirdekleri alındıktan sonra karabiber konularak yenir.

Sert urları eritir. Bunun için Kuru üzüm, yumurta sarısı,
safran, kuş yemi, keten tohumundan merhem yapılıp uygulanır.

İç yağı ile merhem yapılıp uygulanırsa Çıbanları patlatır, iyileştirir.

Sirke ile yenirse sarılığı giderir,

Anason ile kaynatılır, badem yağı ile içilirse öksürüğü keser.

Kilo almak isteyen de rejim yapmak isteyen de üzüm yemelidir çünkü enerji verir.

Üzüm çekirdekleri selülit tedavisinde kullanılır.

Üzüm ürünlerindeki demir, kalsiyum ve potasyum minerallerinin, kemik gelişimi yanında kansızlığı, halsizliği, zayıflığı ve ishali tedavi edici özelliği bulunmaktadır.

Günlük kalsiyumun 1/5'ini ve demirin ise 1/3'ünü karşılar.

Mineraller halsizliği, kansızlığı, ishali ve zayıflığı tedavi eder.

Karaciğer zaafiyetine, öksürüğe, bronşite de iyi gelir.

Mideye çok faydalıdır. Kuvvetli bir besindir.

0 yorum:

Yorum Gönder