Mevsim geçişlerinin yaşandığı bu dönemde bağışıklık sisteminizi desteklemek için çeşitli baharatlar ile zenginleştirilmiş yeşil çay başta olmak üzere bitki çaylarından destek almanızı öneriyoruz.
İlaç gibi bitki çayları
Havaların soğumaya başlaması, okulların açılması ve toplu taşıma araçları gibi kapalı mekanlarda geçirilen zamanın uzaması gibi durumların gribal enfeksiyonların görülme sıklığını artıracak.
Bu nedenle hastalığa yakalanmamak öncelikli hedefiniz olmalı. Sonbahar mevsimine geçişin yaşandığı bu günlerde bağışıklık istemininizi desteklemek için çeşitli baharatlar ile zenginleştirilmiş, yeşil çay başta olmak üzere bitki çaylarından destek almalısınız.
Yeşil çayla birleşen tarçın, karanfil, zencefil, kakule ve karabiber gibi baharatlar antimikrobiyal etkisi ve canlandırıcı desteği ile zinde kalmanıza yardımcı olur.
Yeşil çay antioksidan bileşikler açısından zengindir, tarçın da uçucu bileşenlerinin mikroorganizmalar üzerinde etkisi nedeni ile soğuk algınlığında çay olarak içmek ya da yoğun demlenmiş çayını gargara olarak uygulamak yararlı olacaktır.
Karanfilin içinde bulunan uçucu özellikteki bileşenler ağız ve boğaz mukozası iltihaplarında, bakteri, mikromantar veya virüslerin yol açtığı ağız ve boğaz enfeksiyonlarında antiseptik ve ağrı hissini hafifletici etki gösterir, zencefil içindeki bazı bileşenlerin de iltihap giderici etkisi bulunur.
Kakule, bakteri ve virüsler üzerinde etkilidir, soğuk algınlığı, bronşit, öksürük, yüksek ateş şikayetlerinin hafifletilmesinde yararlıdır, ağız ve boğaz iltihaplarının giderilmesinde etkilidir.
Toz karabiber meyveleri ile hazırlanan çay gargara şeklinde boğaz enfeksiyonlarında yararlıdır, özellikle boğazda soğuk algınlığı belirtilerinin ilk hissedildiği süreçte uygulanması durumunda daha etkili olabilmektedir.
0 yorum:
Yorum Gönder