Eczacı Mustafa Aydıner hamile ve emziren kadınlar için doğal öksürük şurubu tarifi verdi.
Malzemeler :
* 1 çay kaşığı toz zencefil.
* 1 tatlı kaşığı tereyağı,
* 2 tatlı kaşığı çam balı,
Hazırlanışı: Malzemelerin tamamını bir cezveye koyarak kaynatın. Sabah ve akşam sıcak olarak için. Doğal öksürük şurubu ne kadar sıcak olursa, o kadar faydalıdır.
* Eğer, bu doğal şurup yeterli gelmez ise, sabah akşam 1 tatlı kaşığı kestane balı tüketilmelidir.
* Bir diğer öneri de, 2 tatlı kaşığı kestane balına 1 çay kaşığı karabiber konularak kaynatılır. Sabah ve akşam sıcak olarak içilmelidir. Eğer, bal bulamazsanız üzüm ya da dut pekmezi de kullanabilirsiniz.
Mustafa Aydıner
0 yorum:
Yorum Gönder